Bestuur De Laatste Eer

De Laatste Eer bestaat uit twee verschillende bedrijven: uitvaartverzorging en uitvaartverzekering. Beide onderdelen werken onafhankelijk van elkaar. Juridisch gezien vormen wij een vereniging met leden. Dat past ook goed bij de betrokken organisatie die wij zijn: we staan immers midden in de regio en dicht bij de mensen.

Als vereniging hebben wij leden. Maar de Laatste Eer is er uiteraard voor iedereen, lid of geen lid. We staan iedereen bij in de regio. Dat deden we al in 1883 en dat doen we nu nog steeds.
Overigens, wilt u lid worden dan kan dat door eenmalig een bedrag te voldoen van € 0,45 per leeftijdsjaar. Sluit u een uitvaartverzekering bij ons af dan bent u daarmee automatisch lid van onze vereniging. In beide gevallen profiteert u direct van de voordelen als lid.

Ons bestuur, uw belangen

De belangen van al onze leden worden behartigd door ons bestuur. Als lid heeft u invloed op de samenstelling ervan. Het bestuur wordt namelijk gekozen tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Deze vindt in principe eind mei plaats.

Aan de bestuursleden en directeur worden eisen gesteld door nationale toezichthouders. In Nederland zijn dit De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM). Eén van beide toezichthouders beoordeelt zowel de bestuursleden als de directeur op 'betrouwbaarheid' en 'geschiktheid'. Pas na een positieve toetsing mogen zij hun activiteiten uitvoeren voor de vereniging.

Onze bestuursleden

Het bestuur van De Laatste Eer bestaat momenteel uit zes leden, allen woonachtig in de regio. Net als onze uitvaartmedewerkers vinden wij het belangrijk dat onze bestuursleden verbonden zijn met de regio en met de mensen die er wonen. Met u dus. Wij stellen onze bestuursleden daarom graag aan u voor.

Albert Noordkamp (voorzitter)

 'besturen vanuit de naober gedachte'

Albert is specialist ambtenaren- en bestuurderspensioen en tevens werkzaam als paardencoach voor individuen en teams, o.a. op het gebied van rouw- en verliesverwerking. Echte teamspeler met optimale aandacht voor de relatie, direct op de bal, bruggenbouwer met brede belangstelling.
Hij is als buitenmens woonachtig in Wateren en liefhebber van honden, paarden en Landrovers. Actief in de plaatselijke politiek.

Hendrik Jan Gorter (1e penningmeester en vice-voorzitter)

 'op het geld van anderen passen op een verantwoorde manier'

Hendrik Jan is woonachtig te Oldemarkt en afgestudeerd bedrijfseconoom. Manager en directeur geweest in de financiële sector (Nationale Investeringsbank, ABN AMRO, Rijnlandse Hypotheekbank, Bank Bercoop en Hanzevast capital).
Alweer enkele jaren zelfstandig ondernemer als adviseur voor financieel-strategische vraagstukken en als toezichthouder. Hendrik Jan is altijd politiek en maatschappelijk actief geweest. Gemeenteraadslid, Statenlid, Voorzitter van Plaatselijk Belang Oldemarkt, Voorzitter Stichting Sportpark Oldemarkt, Secretaris van MFC Dalzicht te Oldemarkt, Penningmeester Stichting Duurzaam Verenigen, Voorzitter Holland Venetië Fietstocht en Voorzitter van BC ARTA.

Alex Dul (2e penningmeester)

'volg je hart, want dat klopt'

Wilfried is een breed geïnteresseerde econometrist met gevoel voor cijfers. Geboren en getogen in het Steenwijkerwoldse en enthousiast promotor van de prachtige lokale regio. Werkzaam bij de gemeente Steenwijkerland.
Actief bij o.a. voetbalvereniging V.V. Steenwijk en rekenkamer Smallingerland. Woont in het idyllische Onna met zijn gezin en de nodige kippen, haan, hond en kat. Voor Wilfried staan relativeringsvermogen, humor en teamspirit voorop.

Xandra Seegers (secretaris)

'besteedt zorg aan hetgeen je doet, om iets voor de ander te kunnen betekenen'

Woont alweer de nodige jaren in Ossenzijl, na de nodige omzwervingen. Als processpecialist focust Xandra zich op verandertrajecten in organisaties. Het herinrichten van processen met inzet van ICT staat hierbij centraal.
Een dosis nuchterheid, typeert Xandra. "Zeggen wat je doet en doen wat je zegt", typeert haar als persoon het beste.   Xandra vindt het heerlijk om bezig te zijn in de tuin, lekker te koken en met vrienden van het leven te genieten.

 

Reitze Brouwer (algemeen bestuurslid)

Reitze is geboren en getogen in Wolvega. Achtergrond in de industrie. Betrokken bij de mens en de regio.
Zijn gehele werkzame leven ingezet voor de lokale gemeenschap en collega’s als kaderlid van de bond en ondernemingsraad lid.
Reitze wil zijn gedrevenheid inzetten als bestuurder bij De Laatste Eer.
Houdt ervan om nieuwe dingen te creëren uit oude materialen. Is gek op oldtimers. Hij is zanger in koren en hoopt op deze manier ook anderen een fijn moment te bezorgen. Een passievol leven waarin zijn kinderen, kleinkinderen en de medemens centraal staan.

 

De huidige directeur is David Meiboom

David Meiboom (directeur)

'ruim 100 jaar nog steeds van betekenis mogen zijn'

 
Dienstverlening en persoonlijk contact, past hem helemaal. Kwaliteit en maatwerk, daar gaat hij voor. Het gaat hem om de klant, of het nu nabestaanden betreft of verzekerden. Iedereen hoort ècht centraal te staan.
David vindt dat Nederlanders meer oog moeten hebben voor hun toekomstige financiële situatie bij pensionering en overlijden. 'Iedereen vindt het belangrijk om iets financieel geregeld te hebben. Voor later. Toch wordt er in de praktijk nog te weinig aandacht aan besteed'.
Niets mooiers dan voor de regio en haar inwoners van betekenis te mogen zijn.  Hij is gek op (strip)boeken, historie en oude auto's.  David is o.a. bestuurslid van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU), lid Raad van Toezicht van de Vereniging Federatie Financiële Planners (VFFP), bestuurslid Automobiel Sport Club "de IJsselrijders" en bestuurslid van het Nederlandse Rode Kruis in Gelderland, waar hij woonachtig is.

Bereken premie
--
Info over deze verzekering Neem contact met mij op
Bel me terug uitvaartverzekering
Wilt u dat we u zo snel mogelijk terug bellen voor meer informatie?
Laat het ons hier weten
De Laatste Eer Uitvaart Verzekering
Menu