Bestuur De Laatste Eer

De Laatste Eer bestaat uit twee verschillende type bedrijven: uitvaartverzorging en uitvaartverzekering. Beide onderdelen werken onafhankelijk van elkaar. Juridisch gezien zijn wij een Onderlinge Waarborgmaatschappij, een vereniging met leden. Dat past ook goed bij de betrokken organisatie die wij zijn: we staan immers midden in de regio en dicht bij de mensen.

Als vereniging hebben wij leden. Maar de Laatste Eer is er uiteraard voor iedereen, lid of geen lid. We staan iedereen bij in de regio. Dat deden we al in 1883 en dat doen we nu nog steeds.
Overigens, wilt u lid worden dan kan dat door eenmalig een bedrag te voldoen van € 0,45 per leeftijdsjaar. Sluit u een uitvaartverzekering bij ons af dan bent u daarmee automatisch lid van onze vereniging. In beide gevallen profiteert u direct van de voordelen als lid.

Ons bestuur, uw belangen

De belangen van al onze leden worden behartigd door ons bestuur. Als lid heeft u invloed op de samenstelling ervan. Het bestuur wordt namelijk gekozen tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Deze vindt in principe eind juni plaats.

Aan de bestuursleden en directeur worden eisen gesteld door nationale toezichthouders. In Nederland zijn dit De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM). Eén van beide toezichthouders beoordeelt zowel de bestuursleden als de directeur op 'betrouwbaarheid' en 'geschiktheid'. Pas na een positieve toetsing mogen zij hun activiteiten uitvoeren voor de vereniging.

Conform artikel 1:120 Wft kunnen wij melden dat de beloning voor onze bestuursleden bestaat uit een maandelijkse bruto vergoeding van € 350.
Daarnaast zijn er geen medewerkers binnen onze organisatie die een variabele beloning of een totale jaarlijkse beloning van meer dan € 1 miljoen ontvangen.
De cao Uitvaartbranche is van toepassing op alle medewerkers.

Onze bestuursleden

Het bestuur van De Laatste Eer bestaat momenteel uit 4 leden en één aspirant lid, waarvan drie woonachtig in de regio. Net als onze uitvaartmedewerkers vinden wij het belangrijk dat onze bestuursleden verbonden zijn met de regio en met de mensen die er wonen. Met u dus. Wij stellen onze bestuursleden daarom graag aan u voor.

 

 

Albert Noordkamp (voorzitter)

 'besturen vanuit de naober gedachte'

Albert is specialist ambtenaren- en bestuurderspensioen en tevens werkzaam als paardencoach voor individuen en teams, o.a. op het gebied van rouw- en verliesverwerking. Echte teamspeler met optimale aandacht voor de relatie, direct op de bal, bruggenbouwer met brede belangstelling.
Hij is als buitenmens woonachtig in Wateren en liefhebber van honden, paarden en Landrovers. Actief in de plaatselijke politiek.

Frank Brouwer (secretaris)

'de Mens staat nog ècht centraal'

 
Een leven in de verzekeringswereld, tekent Frank. Met ruim 30 jaar ervaring, weet hij waar hij het over heeft. Sinds 5 jaar is hij actief met zijn eigen bedrijf dat zich richt op het coachen van ondernemers. Sinds augustus 2022 is hij tevens gecertificeerd Vertrouwenspersoon. De mens staat bij hem centraal. Net als bij onze vereniging. We zijn ooit opgericht voor de mensen in onze regio en daar doen we het nog steeds voor. 

Zwier IJdens (penningmeester)

'goed penningmeesterschap is essentieel'

 
Deze woorden zijn op het lijf geschreven van Zwier. Vanuit zijn opleiding Fiscaal Recht heeft hij gewerkt bij Deloitte & Touche en nu bijna 30 jaar werkzaam in de financiële sector, als Fnancieel Planner en als docent. Zwier heeft bij diverse grote financieĢˆle instellingen ruime werkervaring opgedaan op het gebied van fiscaliteit, beleggen en verzekeren. Ervaring die hij volop kan gebruiken bij onze vereniging. Bij Hogeschool Windesheim heeft hij als docent de nodige projecten/opleidingen ontwikkeld ten aanzien van Risico-scans voor bedrijven, Zorgplicht en Ethiek. Voor een rondje golf, kan je hem wakker maken.

Gerard de Boer (bestuurslid)

'Samen met Elkaar'

 
De Onderlinge gedachte past bij Gerard de Boer. Onderling georganiseerd zijn, betekent dat je het samen met elkaar doet en ook dat de leden samen eigenaar zijn van het verzekeringsbedrijf. En DE Laatste Eer is een verzekeringsmaatschappij die op de onderlinge grondslag is georganiseerd. Als voorzitter van de Onderlinge Steenwijker brandverzekering weet Gerard wat dat is. Ook daar is het net als bij DLE dat we met een lokale bril het bedrijf besturen en dat we waar mogelijk altijd lokale partijen betrekken in ons streven een zo goed mogelijk product neer te zetten.  Hij is woonachtig in Zuidveen en onder andere werkzaam als arbiter bij de Raad van arbitrage in bouwgeschillen. Zijn vrije tijd brengt hij bij voorkeur op het water door.

Peter de Jonge (aspirant bestuurslid)

'ICT als aanvulling op uitvaart en verzekering'

 
Peter is specialist verandermanagement en tevens werkzaam als ondernemer in de bouw. Met meer dan 20 jaar ervaring in het managen van veranderprojecten bij verschillende verzekeringsbedrijven heeft hij een stevige drive om teams aan te sturen met als doel om de bedrijfsvoering te verbeteren of aan te passen aan gewijzigde omstandigheden. Hij is opgegroeid en woonachtig in de regio met liefde voor het unieke landschap rondom Steenwijk. Peter is een verbinder en actief in het bestuur van een plaatselijk kerkgenootschap.

David Meiboom (directeur)

'ruim 100 jaar nog steeds van betekenis mogen zijn'

 

Dienstverlening en persoonlijk contact, past hem helemaal. Kwaliteit en maatwerk, daar gaat hij voor. Het gaat hem om de klant, of het nu nabestaanden betreft of verzekerden. Iedereen hoort ècht centraal te staan. Niets mooiers dan voor de regio en haar inwoners van betekenis te mogen zijn. 

David vindt dat Nederlanders meer oog moeten hebben voor hun toekomstige financiële situatie bij pensionering en overlijden. 'Iedereen vindt het belangrijk om iets financieel geregeld te hebben. Voor later. Toch wordt er in de praktijk nog te weinig aandacht aan besteed'.

Hij is gek op (strip)boeken, Manga, comics, historie, rugby en oude auto's. David is o.a. voorzitter van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU), voorzitter RvC Noordelijk Grondbezit en bestuurslid Stichting IJssellandrally en Automobiel Sport Club "de IJsselrijders".

Zelf uitrekenen

Wat kost een uitvaart?

Elk afscheid is uniek en dat maakt elk afscheid bijzonder en persoonlijk. De kosten van uw uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen. We weten uit ervaring dat de gemiddelde uitvaart die wij verzorgen circa € 6.500 bedraagt. In wezen maakt het niet uit of u kiest voor een crematie of begrafenis. Een begrafenis is echter duurder dan cremeren omdat er grafrechten voldaan moeten worden. Meer weten? Klik dan hieronder op de knop Uitvaartcalculator en neem contact met ons op.

Uitvaartverzorging van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust.

Uitvaartcalculator

Wat kost een uitvaartverzekering?

Een verzekering van DLE Uitvaartverzekering geeft zekerheid en rust. Uw wensen zijn namelijk gewaarborgd voor later en uw nabestaanden weten dat het goed geregeld is. Dat is een hele zorg minder. 

Sluit daarom met een gerust gevoel een DLE Uitvaartverzekering af.
Bereken uw premie

Onze keurmerken

De uitvaartbegeleiders van De Laatste Eer werden in 2023 door de nabestaanden beoordeeld met gemiddeld een 9,45 !